FAQ

Generelt

Hvad er Juicebox?+

Juicebox er en platform for lyd- og musikbranchen, hvor vi forsøger at overskueliggøre de mange muligheder der er i branchen og gøre det nemmere at finde hinanden. 

Du kan som musiker finde præcis det lydstudie eller øvelokale du gerne vil leje på time- eller sessions basis, eller den professionelle hjælp du mangler til at færdiggøre din musik, herunder musikproduktion, mix, master og sangskrivning. Al kontakt, chat, booking, betaling, fildeling osv. foregår direkte over samme platform. 

Som udbyder hos Juicebox kan du nemt oprette en profil og blive kontaktet direkte af musikere som leder efter netop dine færdigheder, eller ønsker at leje dit lydstudie, med eller uden dig selv som tekniker inklusive. Det koster et månedligt beløb at være udbyder hos Juicebox, men til gengæld tager vi 0% kommission. Abonnementet er gratis det første år, eller indtil du får den første booking/handel, og der er heller ingen binding på det, så du kan kvit og frit oprette dig. Så sørger vi for at du bliver eksponeret for tusindvis af potentielle kunder. 

Hvem er Juicebox for?+

Juicebox er for alle der arbejder med lyd og musik, eller gerne vil i gang med det. Hos Juicebox kan du finde hjælp til alt fra at skrive og indspille din første sang, til at få lavet professionel mix/master på din musik så det bliver klar til radio og streaming. 

Så hvis du har et lydstudie eller et øvelokale, eller er producer, lydtekniker eller sangskriver, så opret dig hos Juicebox og få muligheden for at blive eksponeret for og kontaktet af tusindvis af musikere og lyd-interesserede landet over. 

Hvordan fungerer Juicebox?+

Juicebox fungerer på følgende måde:

  1. Lydstudie/øvelokale-ejere, producere, lydteknikere (Mix & Master) og sangskrivere kan oprette sig for et månedligt abonnement hos Juicebox og skræddersy deres egen profil. Det er gratis at oprette sig, og man betaler først for abonnementet når man får sin første handel (eller efter 1 år), og der er ingen binding. 
  2. Interesserede musikere kan oprette sig gratis, og herefter finde og filtrere i vores lister og landkort over lokaler og udbydere i hele landet, indtil de finder den helt rette til hvad de står og mangler. 
  3. Musikere kan herefter kontakte og anmode om at booke/hyrer personen eller stedet til den ønskede opgave, hvor man også angiver en beskrivelse samt udkast til pris og deadline. 
  4. Herefter skal begge parter blive enige om vilkårene og prisen for opgaven, inden den accepteres og kunden betaler. Det er vigtigt at kunden betaler med det samme så udbyderen kan påbegynde arbejdet. Udbyderen modtager nemlig også først sin hyre når opgaven er afsluttet, og begge parter har derfor en sikkerhed for at ingen snyder hinanden. 
  5. Imens opgaven er i gang, kan begge parter skrive med hinanden, samt sende lydfiler og billeder. 
  6. Når alle er tilfredse, så afsluttes opgaven af både kunde og udbyder, og udbyderen vil modtage sin hyre. Hvis der er tale om en booking af et studie eller øvelokale, så afsluttes den automatisk, når tidspunktet for den aftalte booking er afsluttet. 
  7. Herefter er det vigtigt at begge parter giver en skriftlig og en stjerne-baseret anmeldelse af hinanden og forløbet. Anmeldelser er vigtige, så vi altid sikrer høj professionel kvalitet hos Juicebox, samt at begge parter sørger for et godt samarbejde og en god kommunikation hele vejen igennem. 

Hvis jeg har et problem eller et spørgsmål, hvor kan jeg kontakte jer?+

Hvis du har et spørgsmål som du ikke fik svar på i denne FAQ, vil vi meget gerne høre fra dig. Brug chatfunktionen her på siden i dagtimerne, eller skriv til os på support@juicebox.dk og vi vender tilbage hurtigst muligt. Du kan også altid fange os på Instagram @juicebox.music 

Betaling

Hvordan betaler jeg?+

Juicebox benytter det verdensomspændende betalingssystem Stripe, og al betaling foregår derfor trygt og sikkert. Du betaler aldrig med det samme når du kontakter vores udbydere, men så snart du og en studieejer, producer eller lignende er blevet enige om en pris og en deadline, så kan du betale for din opgave samme sted som i skriver sammen. Studie-ejeren vil først modtage sine penge når bookingen er overstået, og produceren eller lydteknikeren vil først modtage sine penge når begge parter er enige om at opgaven er afsluttet. Juicebox sørger altså for at begge parter i handlen føler sig trygge og at ingen forsøger at snyde hinanden. 

I værste fald kan Juicebox også indgå som mediator, hvis parterne er uenige med hinanden. Det kræver dog at al kommunikation og betaling er foregået over platformen, så vi har det fulde overblik. Kommunikation eller betaling der er fundet sted ved siden af kan vi ikke forholde os til. 

Hvad får Juicebox ud af det? +

Hos Juicebox betaler udbyderne et månedligt abonnement for at ligge på platformen, og de penge bliver brugt på at drive siden og sprede den så bredt ud til den danske musikbranche som muligt. Vi har til dags dato aldrig brugt penge fra vores brugere på løn til os selv, udelukkende til drift og markedsføring. 

Læs mere om vores priser her.

Hvornår modtager jeg betaling som udbyder?+

Hvis dit Lydstudie eller Øvelokale er blevet booket, så afsluttes bookingen automatisk efter den aftalte dato og tidspunkt. Bookingen er først accepteret når kunden har betalt. Du modtager pengene én gang månedligt.

Hvis du er blevet hyret som Producer, Mix & Master eller Sangskriver, så er der lige et ekstra trin, inden du kan modtage pengene. Inden bookingen er gået igennem, så har kunden allerede betalt, men før pengene frigives og du som udbyder kan modtage pengene, så skal begge parter indikere at opgaven faktisk er færdig. I skal derfor begge ind på opgaven og trykke på knappen "Arbejde færdig" i chatten. Når begge har gjort dette, vil udbyderen modtage pengene. Igen modtager man sine penge én gang månedligt. Dette ekstra trin har vi indført for så vidt muligt at undgå uenigheder om hvorvidt opgaver er slut eller ej og for at begge parter holdes op på at få færdiggjort projektet så alle er tilfredse.

Hvis der opstår uenigheder eller tvister undervejs, så står vi naturligvis altid klar til at hjælpe, og vi kan også manuelt gå ind og afslutte en opgave hvis det bliver nødvendigt. Skriv til os på support@juicebox.dk hvis der opstår problemer på Juicebox, uanset om du er kunde eller udbyder.

Diverse

Hvad er Juiceblog?+

Juiceblogs sektionen er hvor besøgende kan læse blogs omkring alt fra hvordan man udgiver musik, hvad forskellen egentlig er på en producer og en lydtekniker, hvad henholdsvis et Mix og en Master er, og meget mere. Du kan i flere af vores blogs også få tilsendt nyttigt materiale, f.eks. et Radio Infosheet i denne blog eller 10 tips til en god pressetekst i denne blog

Juiceblogs er skrevet både af Juicebox holdet selv og af serviceudbydere på platformen.

Alle Juiceblogs er læst og godkendt af Juicebox.

Hvad er Juicebox Festival?+

Juicebox Festival var vores årlige heldags-musikfestival for upcoming musikere som vi afholdte hver sommer fra 2018 til 2022 hos Urban 13 på Frederiksberg. Her hyldede vi den store talentmasse vi oplevede (og stadigvæk oplever) i vækstlaget og gav dem en stor scene og en respektabel hyre for at optræde. Alle musikere var nøje udvalgt gennem vores ansøgningsproces, og der var altid fokus på diversitet i vores line-up. Navne som Marcus.wav, Louis Jarto, Downtown July, HUNNID22, Tarick og mange flere har optrådt på Juicebox Festival.