Hvad er forskellen på en Producer og en Mix & Master?

Når man skal igennem den kreative process det er at lave musik, så kan man ikke komme udenom musikproducere og lydteknikere, især hvis man gerne vil have en professionel lyd og komme i betragtning til playlistereller blive spillet i radioen. Men hvad er forskellen i bund og grund på disse to? Begge udfører ofte mange af de samme opgaver, da mange musikproducere også arbejder som lydteknikere og omvendt. Producere og lydteknikere udfører dog som udgangspunkt to vidt forskellige dele i skabelse af et track, og for at sikrer os at du booker den rigtige samarbejdspartner gennem Juicebox, så vil vi gennemgå begge termer herunder.

ProducereProducer
Produceren er kort sagt med i den kreative del af processen i musikskabelse. Dette kan både være på et enkelt track, men også for et helt album. De er med i både kompositionen og arrangeringen af musikken, og fungerer generelt som en guide for artisten for at få det bedst mulige produkt frem. Man kan kalde produceren for en slags kreativ leder eller manager i et studie, både når der skal indspilles vokaler og instrumenter, og produceren er typisk med i forløbet fra start til slut. Produceren kan dog også overlade det efterfølgende redigeringsarbejde til lydteknikeren hvis ikke produceren selv udfører denne rolle. 

Hos Juicebox kan en producer også blot være en “beatmaker”, altså en person man køber et beat af, som man derefter selv kan bruge til hvad man har lyst. Klik her for at se vores udvalg af producerer og find lige præcis den samarbejdspartner som passer til dig. 

Mix & Master


Lydtekniker
Som navnet indikerer, så arbejder lydteknikeren/Mix & Master med den mere tekniske del af processen. Lydteknikeren er med til at realiserer den vision for produktet som artisten og musikproduceren forsøger at skabe. Som musiker er man unægteligt stødt på ordene “mix” og “master”, og det er netop disse to aspekter af musikken som lydteknikeren beskæftiger sig med. Hvis du vil læse en uddybelse af de to begreber, så klik på linket her. Derfor, når instrumentalen er lavet, vokalen er indspillet, men du mangler at gøre nummeret lækkert og få det mixet, masteret eller begge dele, så skal du have fat i en lydtekniker. Klik her for at se vores udvalg af lydteknikere. 
Book det studie der passer dig. Filtrer på lokation, pris, udstyr og meget andet.
“Det har aldrig været nemmere at leje et lydstudie”

Book det studie der passer dig. Filtrer på lokation, pris, udstyr og meget andet.

Find alle vores studier lige her!